Scăpați de insectele nedorite cu ajutorul produselor naturale

Spray cu detergent de vase

Spray-ul simplu cu detergent de vase este util pentru o gamă largă de dăunători de grădină, inclusiv afide, scară, acarieni.

Mod de preparare. Adăugați o lingură de detergent de  vase la 1.5 litri de apa și pulverizați amestecul pe dăunători. De ce funcționează acest lucru? Săpunul dizolvă învelișul sau cochilia exterioară a insectelor, ucigându-le. Pulverizați amestecul direct pe suprafețele infectate ale plantelor. (Este recomandat să nu se aplice în perioadele însorite ale zilei, ci mai degrabă seara sau dimineața devreme).


Spray-ul pe bază de ardei iute

Spray-ul pe bază de ardei iute este un excelent remediu împotriva insectelor, care poate fi folosit pentru o varietate de dăunători.

Mod de preparare. Se amestecă 1 lingură de pulbere de ardei iute cu 1 litru de apă și câteva picături de săpun lichid. Acest amestec poate fi folosit pe frunzele plantelor afectate. [Atenție: Produsul este destul de tare asa ca este bine sa purtați mănuși atunci când îl manipulați și aveți grija sa nu va atingă la ochi, nas și gură.]


Frunzele de rosii ca insecticid natural

Plantele de tomate conțin alcaloizi, cum ar fi denumirea potrivită “tomatina”, care poate controla eficient afidele și alte insecte.

Mod de preparare. Pentru a face spray de frunze de roșii, tăiați 2 căni de frunze proaspete de roșii (care pot fi luate din partea de jos a plantei), amestecați cu 1 litru de apă și lăsați peste noapte. Pulverizați pe frunzele plantelor afectate. (Din propria experiența știu ca este foarte eficient contra păianjenilor.)


Faceți, utilizați și observați, apoi modificați

Deși există mai multe pesticide naturale disponibile, cum ar fi nicotină (extrasă ca un ceai din tutun în vrac), piretru (o planta din familia crizantemei, vezi imaginea de mai jos) și fosfatul de fier (un mineral natural toxic pentru melci), rețetele de mai sus ar trebui să vă ofere un punct de plecare pentru crearea propriei versiuni. Fiecare grădinar ecologic pare să aibă propriile amestecuri și proporții de ingrediente, astfel încât, acordând o atenție deosebită efectelor unei rețete specifice, este posibil să o modificați pentru a se potrivi cel mai bine bătăliilor dvs. împotriva insectelor dăunătoare.


piretru

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s