femeie singura pe o banca priveste marea

De singuratate…

M-am întrebat întotdeauna de ce se plâng unele persoane de singurătate. Adică, ai tot ce vrei pentru tine, liniște, nu trebuie sa faci nimic pentru nimeni.

Si iată ca a venit ziua când mi-ai spus ca te-ai hotărât sa pleci – și  nu am crezut.  Apoi ai început sa-ți faci bagajul, ți-ai luat bilet de avion și  tot nu am crezut. A venit și clipa când am închis ușa in urma ta și  atunci m-a lovit. Deci este adevarat. Chiar ai plecat.

Socul

Imi aduc aminte ca am ajuns pana in dormitor și  m-am prelins lângă perete, m-am asezat jos și atunci am simțit ce înseamnă sa ramai singura. Mai întâi am simțit plumb topit cum prin curge in fiecare vena pentru ca in final sa se strângă in stomac. și  sa rămână acolo. și sa ma împiedice sa merg drept din cauza greutății. De atunci am început sa merg un pic aplecata.

Furia

Dupa aceea am fost supărată. Nu. Nu suparata, am fost furioasa. Nu intelegeam de ce pesoana in care am crezut orbeste si pe care am iubit-o a plecat. A plecat și  eu am inchis usa in urma ei. Te uram și ma uram in același timp. Mult timp. Furia face sa-mi fiarba sangele și mai ales plumbul din stomac. Mergeam inapoi pe urmele pașilor mei și incercam sa inteleg unde am gresit. Sigur am gresit undeva, sigur! Daca reusesc sa-mi dau seama poate ca pot sa indrept ceva, poate te vei intorce. Poate…

Tristetea

Mai tarziu am descoperit tristetea. Ca un culcus din pene care tine cald și intuneric. E usor. Trebuie doar sa-i desfaci aripile și sa te invelesti cu ele. Strans. Acolo nu ma poate rani nimeni; sunt doar eu cu tristetea mea. Doar eu. și eu sunt singura. Imi infasor genunchii cu mainile și imi pun barbia pe genunchi. Ma las invaluita și nu cred ca vreau sa ies. E cald și bine și intunecat. și nimeni nu ma intreaba nimic nici de ce ai plecat, nici ce am facut ca tu sa pleci, nimic.

Resemnarea

Timpul a trecut și chiar daca inima franta e departe de a fi vindecata, am inceput sa cred ca nu pot sa schimb nimic. Nu stiu ce as mai putea sa fac sau sa spun ca sa te intorci. Oare cum as putea sa ma tin cu ghearele de o panza care se destrama. Pana la urma tot cad. Mai bine sar acum.

Acceptarea

Incep incet incet sa realizez ca ruptura e definitiva. Acel viitor mai bun pentru noi e din ce in ce mai departe. Incerc sa-mi fac un drum al meu și  sa merg singura pe el, dar e mai greu decat mi-am imaginat vreodata.

Am fost mereu femeia care nu si-a dorit bani și cariera ci o familie. Pentru mine fericirea era sa fim  in jurul mesei sa vorbim și bune și rele si, la sfarsitul zilei, sa stim ca orice am face și prin orice greutati am trece vom reusi pentru ca suntem noi, familia noastra. O seara ploiasa de toamna in care stam linistiti la o cana de vin fiert mi se parea fericirea suprema.

Tristetea ma mai invaluie din când  in când , dar mai putin. Mult mai putin. Ma copleseste inca dorul. și plumbul topit din stomac. Da, plumbul topit e tot acolo, dar m-am obisnuit sa-l port cu mine asa, putin aplecata. Face parte din viata mea acum. Ma gandesc cateodata ca poate este infasurat in jurul inimii și o tine strans sa nu se franga.

Raza de soare

-Ti-am spus iubitel ca o sa fim din nou împreuna? Abia aștept sa ajungem acasă sa vezi ce frumos am făcut. Pentru noi doi. Sigur o sa-ti placa.

Nu-mi venea sa cred. când  ma așteptam mai puțin și imi pierdusem orice speranță, ai venit. Ai venit și m-ai luat cu tine. Fara sa ma întrebi cat de greu mi-a fost, cât am plâns sau cat am zăcut. Oare ai văzut ca merg un pic aplecata?

Am intrat in casa. Este frumos și cald și calm. și e un foc care arde intr-un colt. Imi place și o liniște pe care nu am mai simțit-o de mult pune stăpânire pe sufletul meu.

-Iubitel, stai aci, langa cartile tale preferate.

Ma vad in ochii tai și vad cum degetele tale incearca sa ma mângâie. Dar nu simt nimic.

-Vezi iubitel, m-am ținut de cuvânt. Te-am adus acasă.

Incerc sa zâmbesc și sa-ti spun ca te iubesc, ca nu am încetat niciodată sa te iubesc si sa-ti șterg o lacrima din coltul ochilor.  Ce păcat ca plumbul topit s-a incloacit in jurul meu.

 

One comment

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s